Zupa kalafiorowa ze śmietaną

Oceń ten przepis!

4/5 4 42 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 42 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
  2. Kalafior podziel na różyczki.
  3. Obierz warzywa i pokrój je w paseczki.
  4. Gotuj przez około 10-15 minut. Dodaj warzywa do bulionu.
  5. Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do zupy i zagotuj.
  6. Dopraw solą i pieprzem.
  7. Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.

Opis przepisu:


Zupa kalafiorowa ze śmietaną przygotowana na podstawie warzywnego wywaru z dodatkiem Bulionu na żeberkach WINIARY posiada intensywny smak warzyw oraz mięsny aromat.

W celu zagęszczenia zupy z kalafiorem używamy wysokoprocentowej śmietany, aczkolwiek możemy również użyć mąki lub jogurtu naturalnego.

Polecamy podanie zupy z kalafiorem i śmietaną z dodatkami: grzankami z pomidorem i ciągnącym się serem, chrupiącą świeżą bagietką, kromką pełnoziarnistego pieczywa lub pajdą pszennego chleba. Nie zapominajmy o walorach dekoracyjnych - zupę kalafiorową ozdabiamy kleksem ze śmietany i natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?