1

2

Przepisy

Sałatka wiosenna z jajkiem

5/5 5 8 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

76 calories kalorie: 76 kcal / porcja

Kolorowa, chrupiąca sałatka wiosenna z jajkiem to pyszne połączenie jaj na twardo z szynką, zielonym ogórkiem oraz rzodkiewką, dopełnione Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Wystarczy kwadrans na przygotowanie oraz kilka piórek koperku do dekoracji - i już można podawać naszą sałatkę na wiosenny posiłek ze świeżą bagietką lub kromkami żytniego chrupkiego chleba.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka pokrój krajalnicą do jajek.
  2. Szynkę pokrój w paski.
  3. Rzodkiewki i ogórek pokrój w plasterki.
  4. Składniki sałatki połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
  5. Ułóż na talerzu.
  6. Udekoruj koperkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: