1

2

Przepisy

Klops z jajkiem

4/5 4 12 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 10 porcji

246 calories kalorie: 246 kcal / porcja

Apetyczna i dekoracyjna przekąska - pieczony klops z jajkiem na twardo, doprawiony cebulą, musztardą oraz przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY. Smakuje wspaniale, podany na zimno na liściach sałaty, z chrupiącą bagietką oraz Sosem chrzanowym WINIARY. Doskonały jako przekąska na małe i duże okazje – od domowego lunchu po rodzinne przyjęcie.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Mięso połącz z jajkami, bułką tartą i cebulą.
  2. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i musztardą. Dokładnie wyrób.
  3. Jajka obierz.
  4. Masę mięsną uformuj w prostokąt, rozłóż wzdłuż jajka i zwiń w rulon.
  5. Naczynie do zapiekania posmaruj tłuszczem i przełóż mięso.
  6. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw mięso. Piecz 60 minut.
  7. Mięso podaj na zimno z Sosem chrzanowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: