Klops z jajkiem

4/5 4 15 5 1
4/5 4 15 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 10 min.

  • Porcje: 10

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Mięso połącz z jajkami, bułką tartą i cebulą.
  2. Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, pieprzem i musztardą. Dokładnie wyrób.
  3. Jajka ugotuj na twardo i obierz.
  4. Masę mięsną uformuj w prostokąt, rozłóż wzdłuż jajka i zwiń w rulon.
  5. Naczynie do zapiekania posmaruj tłuszczem i przełóż mięso.
  6. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw mięso. Piecz 60 minut.
  7. Mięso podaj na zimno z Sosem chrzanowym WINIARY.

Opis przepisu:

Apetyczna i dekoracyjna przekąska - pieczony klops z jajkiem na twardo, doprawiony cebulą, musztardą oraz Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Smakuje wspaniale, podany na zimno na liściach sałaty, z chrupiącą bagietką oraz Sosem chrzanowym WINIARY. Doskonały jako przekąska na małe i duże okazje – od domowego lunchu po rodzinne przyjęcie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?