Faszerowany filet z indyka z szynką i marchewką

5/5 5 4 5 1
5/5 5 4 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 55 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso rozkrój tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij.
  2. Posmaruj Majonezem, musztardą, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  3. Czosnek oczyść, posiekaj, rozłóż na mięsie.
  4. Marchew i por oczyść, marchew przekrój na cztery części, a por na połowę.
  5. Pokrojone warzywa gotuj przez 5 minut, ostudź.
  6. Szynkę, por i marchew rozłóż na mięsie, posyp posiekaną natką pietruszki i zwiń w roladę.
  7. Obwiąż nicią, wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez 50 minut.
  8. Upieczony filet podawaj na zimno z sosem majonezowym.

Opis przepisu:

Dekoracyjna, drobiowa rolada z pyszną niespodzianką, czyli faszerowany filet z indyka. Mięso doprawiamy Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, musztardą oraz przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i ukrywamy w nim kolorową kompozycję przysmaków: plastry szynki konserwowej, blanszowaną marchewkę z porem oraz aromatyczną natkę pietruszki. Zwijamy w roladę, związujemy (może przydać się dodatkowa para rąk do pomocy) i pieczemy w piekarniku (najwygodniej - w rękawie lub woreczku). Studzimy i podajemy na zimno, z chrupiącą bagietką oraz sosem majonezowym.

Spróbuj także z sosem białym winnym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?