Chrupiące wątróbki

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Wątróbkę oczyść z błony i dokładnie umyj, osusz i pokrój na plastry 1 cm.
  2. Plastry wątróbki zanurz w rozbitym jajku, a następnie obtocz w panierce POMYSŁ NA…Chrupiące kąski klasyczne z większej saszetki z obu stron.
  3. Plastry ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 st.C na złotobrązowy kolor.
  4. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 st.C na złotobrązowy kolor.
  5. POMYSŁ NA... z mniejszych saszetek połącz z Majonezem i jogurtem, wymieszaj.
  6. Wątróbki podawaj z dipem.

Opis przepisu:

Wątróbkę zazwyczaj dodajemy do pasztetu lub zajadamy podsmażoną z cebulą na patelni, ale można przyrządzić ją także z piekarnika. Plasterki wątróbki, pieczone bez dodawania tłuszczu w aromatycznej panierce WINIARY POMYSŁ NA... Chrupiące kąski czosnkowo-ziołowe z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY to prawdziwa gratka dla wielbicieli cielęcych, wieprzowych i wołowych wątróbek. Danie możemy podać z bagietką - na lunch lub jako gorącą przekąskę, albo na obiad – z porcją ziemniaków lub kaszy gryczanej. Chrupiące wątróbki pysznie smakują z dodatkiem mizerii lub sałaty – ze śmietaną lub dipem jogurtowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?