Makaron z ricottą, szpinakiem i czosnkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

  • Oczekiwanie 23 min.

  • Porcje 2

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotować makaron al dente.
  2. Gdy makaron będzie się gotować dokładnie umyć szpinak, wysuszyć go i  usunąć długie łodygi. Wrzucić na rozgrzaną patelnię, raz na jakiś czas mieszając, aż do zwiędnięcia liści. Zdjąć go z patelni, odcisnąć wodę i drobno pokroić.
  3. Do garnka na średnim ogniu wrzucić szpinak, dodać masło, wymieszać. Doprawić przyprawami i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  4. Listki bazylii drobno pokroić, dodać do szpinaku, wymieszać. Dodać śmietanę.
  5. Ricottę pokroić w drobną kostkę, dodać do szpinaku i dokładnie wymieszać.
  6. Ugotowany makaron wymieszać ze szpinakiem i podawać.

Opis przepisu:

Makaronowe rurki, otoczone zielenią szpinaku, pod delikatną chmurką apetycznego sera stanowią idealne danie, które nie tylko zaspokoi największy głód, ale także dostarczy niezapomnianych smakowych wrażeń. Makaron z ricottą, szpinakiem i czosnkiem w prosty sposób pobudzi Twoje zmysły i podsyci apetyt. Ta niezwykle prosta potrawa, którą przygotujesz w zaledwie kilka minut, doskonale sprawdzi się w roli głównej w obiadowym menu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?