Zupa z ogórków kiszonych

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do osolonej wody włożyć kości i zagotować wodę.
  2. Do wywaru dodać opieczoną cebulę, korzeń pietruszki, por, 2 marchewki, czosnek, seler i wodę z ogórków kiszonych.
  3. Ogórki zetrzeć na tarce na największych oczkach, dodać do zupy.
  4. Gotować na małym ogniu.
  5. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i zioła.
  6. Pod koniec można zabielić zupę śmietaną.
  7. Doprawić pieprzem i solą,
  8. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak odmienić tradycyjną ogórkową? Lubisz eksperymentować ze smakami? Wypróbuj zupę z ogórków kiszonych. Kwaskowatość ogórków daje się wyczuć od pierwszej łyżki, natomiast orzeźwiający charakter tych zielonych warzyw ochłodzi Cię w ciepłe dni. Oryginalna zupa wykonana ze standardowych, ogólnodostępnych składników to przepis na szybkie i proste w wykonaniu danie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?