Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Pesto z papryki

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 5 min.

  • Porcje 1

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Papryki umyć i włożyć do parowaru lub piekarnika, aby móc pozbyć się skórki. Migdały uprażyć.
  2. Po usunięciu skórki z papryki wrzucić wszystkie składniki poza oliwą do blendera.
  3. Zmielić wszystko na gładką masę.
  4. Doprawić solą i pieprzem, zalać oliwą.
  5. Wymieszać i odstawić na kilkanaście godzin.

Opis przepisu:

Pesto z papryki to czerwona odmiana tradycyjnego zielonego sosu powszechnie dodawanego do makaronów na Półwyspie Apenińskim. Jeżeli masz ochotę odmienić swoje makaronowe danie, wypróbuj czerwonego, aromatycznego pesto z papryki, które doda charakteru i podkreśli delikatną konsystencję makaronu. Dodając mięso mielone, w kilka minut stworzysz pyszny obiad dla całej rodziny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?