Pesto z papryki

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 5 min.

  • Porcje 1

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Papryki umyć i włożyć do parowaru lub piekarnika, aby móc pozbyć się skórki.
  2. Gdy pozbędziemy się skórki, wrzucić wszystkie składniki poza oliwą do blendera.
  3. Zmielić wszystko na gładką masę.
  4. Doprawić solą i pieprzem, zalać oliwą.
  5. Wymieszać i odstawić na kilkanaście godzin.

Opis przepisu:

Pesto z papryki to czerwona odmiana tradycyjnego zielonego sosu powszechnie dodawanego do makaronów na Półwyspie Apenińskim. Jeżeli masz ochotę odmienić swoje makaronowe danie, wypróbuj czerwonego, aromatycznego pesto z papryki, które doda charakteru i podkreśli delikatną konsystencję makaronu. Dodając mięso mielone, w kilka minut stworzysz pyszny obiad dla całej rodziny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?