Szaszłyki z kurczaka, cukinii i pieczarek

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zioła wymieszać z oliwą.
  2. Warzywa umyć i pokroić na taką kostkę, by nie spadała z patyczków do szaszłyków.
  3. Podobnie zrobić z kurczakiem.
  4. Mięso oprószyć solą, pieprzem i wymieszać z oliwą i ziołami.
  5. Teraz wystarczy nadziewać naprzemiennie składniki i układać na grillu.

Opis przepisu:

Jeśli szykuje się grill i zastanawiasz się, co smacznego i kolorowego możesz podać swoim gościom, to polecam szaszłyki z kurczaka, cukinii i pieczarek. Dodatkowego aromatu Twoim kolorowym patyczkom nadają zioła prowansalskie, a jeśli masz ochotę na jeszcze więcej zapachu – część oliwy zmieszaj z ziołami (posmaruj nią warzywa), a część z słodką papryką i curry (zmieszaj ją z kurczakiem). Do szaszłyków doskonale sprawdzi się także bakłażan.

A jak zastanawiasz się, co jeszcze może urozmaicić popołudniowe grillowanie, przygotuj kilka dipów – czosnkowy z jogurtem, barbecue z ketchupem i papryczką chili oraz oliwę z oliwek z dodatkiem świeżej bazylii i oregano, która będzie doskonała do posmarowania grillowanego chlebka.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?