Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Soczysty schab z musztardą francuską

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab pokroić na steki o grubości ok 1 cm.
  2. Mięso wrzucić do załączonego woreczka. Dodać zawartość torebki i piec około 50 min w temperaturze o 200 stopni.
  3. Po upieczeniu ostrożnie rozciąć woreczek. Wyjąć mięso i każdy stek posmarować musztardą.
  4. Podawać z ulubioną sałatką.

Opis przepisu:

Jeśli macie w lodówce schab bez kości, to proponuję coś wyjątkowego! Mięso, musztardę francuską i WINIARY POMYSŁ NA… soczystą karkówkę z ziemniakami – i już :) Zapraszam na soczysty schab z musztardą francuską, który najlepiej smakuje z puree ziemniaczanym, z dodatkiem świeżej pietruszki i koperku. A koloru temu daniu nada ulubiona sałatka – ja proponuję mizerię w nieco innym wydaniu. Liście sałaty masłowej, drobno posiekana cebulka, plastry ogórka zielonego, a to wszystko podane z majonezowo-jogurtowym dipem, z odrobiną pieprzu i soli. I jeszcze odrobina fantazji przy układaniu na talerzu, i voila! :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?