Soczysta pierś z kurczaka z ananasem

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi kurczaka rozkroić wzdłuż na 2 fileciki.
  2. Włożyć do woreczka i wymieszać z przyprawą WINIARY.
  3. Piec około 50 minut w temperaturze 200 stopni w żaroodpornym naczyniu.
  4. Po upieczeniu nałożyć na każdy filet ananasa i przykryć go plastrem sera.
  5. Piec w temperaturze 150 stopni około 20 minut.
  6. Pora posiekać i wymieszać z majonezem, a następnie po upieczeniu już z ananasem nałożyć po kleksie na każdą pierś.
  7. Podawać z ziemniakami upieczonymi w skórkach.

Opis przepisu:

Na szczęście dla miłośników oryginalnych połączeń kulinarnych, owoce serwujemy nie tylko po głównym posiłku, ale mogą one stanowić doskonały i odważny dodatek do mięs. Śliwki, morele czy ananas wspaniale podkreślą smak drobiu i nadadzą mu wyjątkowej soczystości. Jeśli smakuje Ci takie połączenie, koniecznie wypróbuj przepis na pierś z kurczaka z ananasem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?