1

2

Przepisy

Soczysta pierś z kurczaka z ananasem

4/5 4 4 5 1

porcje: 4 porcje

Na szczęście dla miłośników oryginalnych połączeń kulinarnych, owoce serwujemy nie tylko po głównym posiłku, ale mogą one stanowić doskonały i odważny dodatek do mięs. Śliwki, morele czy ananas wspaniale podkreślą smak drobiu i nadadzą mu wyjątkowej soczystości. Jeśli smakuje Ci takie połączenie, koniecznie wypróbuj przepis na pierś z kurczaka z ananasem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi kurczaka rozkroić wzdłuż na 2 fileciki
  2. Włożyć do woreczka i wymieszać z przyprawą WINIARY.
  3. Piec około 50 minut w temperaturze 200 stopni w żaroodpornym naczyniu.
  4. Po upieczeniu nałożyć na każdy filet ananasa i przykryć go plastrem sera.
  5. Piec w temperaturze 150 stopni około 20 min.
  6. Pora posiekać i wymieszać z majonezem, a następnie po upieczeniu już z ananasem nałożyć po kleksie na każdą pierś.
  7. Podawać z ziemniakami upieczonymi w skórkach.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: