Soczysta karkówka z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przyprawę WINIARY wymieszać z ketchupem i olejem.
  2. Karkówkę pociąć w kostkę 2 x 2 cm.
  3. Pieczarki pokroić na ćwiartki.
  4. Całość wrzucić do woreczka tak samo masę z ketchupu i dokładnie wymieszać.
  5. Następnie piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 1 godzinę.
  6. Po godzinie ostrożnie rozciąć woreczek i jeśli chcemy by karkówka była lekko chrupiąca to zostawmy mięso w piekarniku na 10 min.
  7. Podajemy z młodymi ziemniakami lub ulubioną sałatką.

Opis przepisu:

Karkówkę możemy przyrządzać na wiele sposobów, a moim ostatnim odkryciem jest pomysł na soczystą karkówkę z ziemniakami Winiary. Mięso i pieczarki pieczone w folii nabierają wyjątkowej soczystości i naprawdę rozpływają się w ustach.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?