Makaron z ricottą, szpinakiem i łososiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 2

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Szpinak myjemy, suszymy, siekamy i podsmażamy na maśle.
  3. Dodajemy do szpinaku zmiażdżony czosnek, ser, i pokrojonego łososia.
  4. Całość dusimy jakieś 10 min., doprawiamy solą i pieprzem.
  5. Makaron odcedzamy i mieszamy ze szpinakiem tuż przed podaniem.

Opis przepisu:

Szpinak, łosoś i ricotta to doskonale zgrane kulinarne trio. Ich przygotowanie to zaledwie chwila, która pozwoli Ci przyrządzić smaczne i oryginalne danie obiadowe. Makaron z serem ricotta to połączenie gwarantujące ciekawy smak. Kompozycję tę koniecznie podawaj z Twoim ulubionym makaronem, ugotowanym al dente.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Karolina Iwa
    Mniam! Wspaniale wygląda to danie! Uwielbiam szpinak. Zapraszam na ślimaczki szpinakowe z mozzarellą : http://amismakuje.blogspot.com/

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?