Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Kotleciki z dorsza

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Porcje 2

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Usunąć ości z dorsza i posiekać ryby na drobniutką kostkę.
  2. Cebule pokroić na drobną kostkę i zeszklić na oleju.
  3. Rybę, podsmażoną cebulę, jajka i 3/4 garści kopru zmieszać razem i utworzyć pastę.
  4. Uformować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej.
  5. Obsmażyć z wszystkich stron.
  6. Podawać ze swoimi ulubionymi dodatkami, udekorowane pozostałym koperkiem.

Opis przepisu:

Jeżeli Twoi domownicy nie przepadają za rybami w tradycyjnej postaci, przyrządź z niego pyszne kotleciki z dorsza. Wystarczy, że w tradycyjnym przepisie na kotlety mielone zastąpisz mięso posiekanym filetem z ryby i usmażysz na złoty kolor. Proste rozwiązanie, a jakie pyszne!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?