Tortilla z kurczakiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 89 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 89 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, oprósz solą i grilluj na patelni grillowej przez ok. 10 minut.
  2. Ogórek pokrój w półplasterki, przełóż do miski, dodaj odsączoną kukurydzę i pomidory podzielone na ćwiartki.
  3. Do warzyw dodaj kurczaka, wymieszaj, ewentualnie dopraw solą do smaku.
  4. Z Majonezu Delikatnego WINIARY i łyżki koncentratu przygotuj łagodny dip, dopraw go solą, papryką i szczyptą pieprzu.
  5. Każdą tortillę podgrzej przez kilka sekund na rozgrzanej, suchej patelni, posmaruj Sosem ziołowym WINIARY, nałóż porcję warzyw z mięsem, zwijaj podwijając dolną krawedź, aby zawartość nie wypadła.
  6. Podawaj z Sosem ziołowym WINIARY lub jeśli masz ochotę na coś ostrego, to z ostrym ketchupem chili WINIARY. Zaserwuj też przygotowany wcześniej łagodny sos pomidorowy na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY.

Opis przepisu:

Ciepła tortilla z kurczakiem to świetny pomysł na domowy lunch lub wczesną kolację. By ją przyrządzić wystarczą kawałki grillowanego kurczaka, sałata, zielony ogórek, mała puszka kukurydzy i koktajlowe pomidorki. Wszystko razem zawijamy w podgrzane płaty tortilli i podajemy z dwoma sosami: ostrym Sosem chili WINIARY oraz łagodnym sosem pomidorowo-paprykowym z dodatkiem Majonezu Delikatnego WINIARY.
Po więcej przepisów z Majonezem Delikatnym WINIARY kliknij tutaj>>.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?