Omlet warzywny

Oceń ten przepis!

5/5 5 23 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 2

5/5 5 23 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka wbij do miski, dodaj mleko, sól i pieprz do smaku, wymieszaj, dodaj posiekaną cebulę, szczypiorek, pokrojoną w plasterki szynkę.
  2. Połowę ciasta wylej na rozgrzany na patelni olej, smaż omlet na wolnym ogniu.
  3. Kiedy jajka lekko się zetną, dodaj połowę kulek sera mozzarella.
  4. Po usmażeniu pierwszego omletu smaż kolejny, dodając po ścięciu się jajek pozostałe kulki sera mozzarella.
  5. Omlety podawaj udekorowane ostrym Sosem chili i pomidorkami koktajlowymi.

Opis przepisu:

Na weekendowe śniadanie zamiast jajecznicy: fantazyjny omlet warzywny. Jajka zmieszane z mlekiem, siekaną młodą cebulką ze szczypiorkiem oraz szynką, smażymy z dodatkiem kulek mozzarelli i podajemy udekorowane Sosem chili WINIARY, witkami szczypiorku oraz pomidorkami koktajlowymi.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?