Letnia sałatka z majonezem z kalafiora i ogórków małosolnych

Oceń ten przepis!

4/5 4 25 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 2

4/5 4 25 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ogórki małosolne i rzodkiewkę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki.
  2. Kalafior umyj, osusz, podziel na drobne różyczki.
  3. Warzywa przełóż do miski, dodaj szczypiorek i koperek.
  4. W osobnym naczyniu połącz jogurt grecki z Majonezem sałatkowym.
  5. Delikatnie połącz z warzywami, dopraw solą i pieprzem do smaku.
  6. Sałatkę przed podaniem umieść w lodówce na pół godziny, podaj posypaną kiełkami słonecznika.

Opis przepisu:

Dla tych, co lubią sobie ostro pochrupać w upał: chłodna letnia sałatka z majonezem. Przyjemnie pikantna za sprawą rzodkiewki i różyczek surowego kalafiora, z lekko słodką nutą kiełków słonecznika, chrupiącym ogórkiem małosolnym oraz koperkiem i szczypiorkiem. Całość dopełnia delikatny sos z Majonezem Sałatkowym WINIARY oraz jogurtem greckim. Pyszna dobrze schłodzona, ze świeżą bagietką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?