1

2

Przepisy

Letnia sałatka z majonezem z kalafiora i ogórków małosolnych

4/5 4 22 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 2 porcje

Dla tych, co lubią sobie ostro pochrupać w upał: chłodna letnia sałatka z majonezem. Przyjemnie pikantna za sprawą rzodkiewki i różyczek surowego kalafiora, z lekko słodką nutą kiełków słonecznika, chrupiącym ogórkiem małosolnym oraz koperkiem i szczypiorkiem. Całość dopełnia delikatny sos z Majonezem Sałatkowym WINIARY oraz jogurtem greckim. Pyszna dobrze schłodzona, ze świeżą bagietką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ogórki małosolne i rzodkiewkę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki.
  2. Kalafior umyj, osusz, podziel na drobne różyczki.
  3. Warzywa przełóż do miski, dodaj szczypiorek i koperek.
  4. W osobnym naczyniu połącz jogurt grecki z Majonezem sałatkowym.
  5. Delikatnie połącz z warzywami, dopraw solą i pieprzem do smaku.
  6. Sałatkę przed podaniem umieść w lodówce na pół godziny, podaj posypaną kiełkami słonecznika.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: