1

2

Przepisy

Kolorowe kanapki z pieca

5/5 5 11 5 1

przygotowanie: 5 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Idealne na weekendowy lunch lub gorącą kolację w chłodny dzień - kolorowe kanapki z pieca z mozzarellą i świeżą, kolorową papryką. Przyrządzamy je w dwóch wersjach: pikantnej z Sosem chili WINIARY oraz łagodnej - z Majonezem Kanapkowym WINIARY. Kanapki doprawiamy wybraną kompozycją ziół, zapiekamy i podajemy gorące, udekorowane gałązkami świeżych ziół oraz ulubionym zimnym sosem: Sosem chili, Majonezem Kanapkowym lub Sosem czosnkowo-ziołowym WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do 180°C.
  2. Połowę kromek posmaruj cienko Sosem chili, połowę Majonezem kanapkowym.
  3. Na każdą kromkę nałóż grubą warstwę sera mozzarella.
  4. Paprykę pokrój w drobną kostkę, nałóż na kanapki.
  5. Posyp je ziołami prowansalskimi, bazylią lub innymi ulubionymi.
  6. Zapiekaj 10 minut.
  7. Dekoruj Sosem chili i Majonezem Kanapkowym, możesz posypać kanapki świeżymi ziołami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: