Kolorowe kanapki z pieca

4/5 4 12 5 1
4/5 4 12 5 1
  • Przygotowanie: 14 min.

  • Oczekiwanie: 10 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Połowę kromek posmaruj cienko Sosem chili WINIARY, połowę Majonezem Delikatnym
  2. Na każdą kromkę nałóż grubą warstwę sera mozzarella.
  3. Paprykę pokrój w drobną kostkę, nałóż na kanapki.
  4. Posyp je ziołami prowansalskimi, bazylią lub innymi ulubionymi.
  5. Zapiekaj 10 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.
  6. Dekoruj Sosem chili i Majonezem Delikatnym możesz posypać kanapki świeżymi ziołami.

Opis przepisu:

Idealne na weekendowy lunch lub gorącą kolację w chłodny dzień - kolorowe kanapki z pieca z mozzarellą i świeżą, kolorową papryką. Przyrządzamy je w dwóch wersjach: pikantnej z Sosem chili WINIARY oraz łagodnej - z Majonezem Kanapkowym WINIARY. Kanapki doprawiamy wybraną kompozycją ziół, zapiekamy i podajemy gorące, udekorowane gałązkami świeżych ziół oraz ulubionym zimnym sosem: Sosem chili, Majonezem Kanapkowym lub Sosem czosnkowo-ziołowym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?