składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Bułki przekrój na pół. Połowę kromek posmaruj cienko Ketchupem chili ostrym WINIARY, a drugą połowę Majonezem Delikatnym WINIARY.
- Ser mozzarella zetrzyj na drobnych oczkach tarki lub kup od razu starty. Na każdą kromkę nałóż jego grubą warstwę.
- Paprykę pokrój w drobną kostkę i połóż na kanapki.
- Posyp z wierzchu mieszanką bazylii, oregano i ziół prowansalskich.
- Zapiekaj przez ok 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
- Zapiekanki podawaj udekorowane Ketchupem chili ostrym WINIARY lub Majonezem Delikatnym WINIARY.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYKolorowe zapiekanki z piekarnika to świetny i prosty pomysł na pyszną przekąskę lub kolację. Chrupiące pieczywo, ciągnąca mozzarella, świeża, kolorowa papryka i aromatyczne zioła. Wszystko przyrządzone z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY lub Majonezem Delikatnym WINIARY. Po prostu pycha!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?