1

2

Przepisy

Grillowany łosoś z ziemniaczanymi łódeczkami

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 2 porcje

Pomysł na rybkę w dwóch wersjach: pieczony lub grillowany łosoś z ziemniaczanymi łódeczkami. Młode ziemniaczki z oliwą i ziołami prowansalskimi możemy podać z łososiem z rusztu lub upieczonym w piekarniku razem z łódeczkami. Do tego koniecznie gęsty śmietankowy dip z  twarożku, Sosu ziołowego z nutą czosnku WINIARY oraz koperku.

Spróbuj także z sosem cytrynowym do ryb na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, nie obieraj, pokrój w łódeczki, przełóż do miski.
  2. Dodaj oliwę i zioła prowansalskie według uznania, wymieszaj, przełóż na natłuszczoną blaszkę, piecz w 180 st około 30 minut.
  3. W tym czasie łososia podziel na porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, ułóż na każdym kawałku pasek masła, grilluj na lekko rozgrzanej patelni grillowej po 5 minut z każdej strony.
  4. Do serka dodaj Sos ziołowy z nutą czosnku WINIARY i koperek, wymieszaj i dopraw solą do smaku.
  5. Łososia podawaj z twarożkiem i pieczonymi łódeczkami ziemniaków.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: