1

2

Przepisy

Ciasto jogurtowo- malinowe

5/5 5 77 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 90 minut

porcje: 16 porcji

238 calories kalorie: 238 kcal / porcja

Ciasto jogurtowo-malinowe powinno wieść prym wśród deserów zwłaszcza latem, kiedy rozpoczyna się sezon na maliny. Jogurtowe ciasto malinowe na zimno przygotujesz w zaledwie 20 minut, a do jego przyrządzenia potrzebne ci będą jedynie: spód biszkoptowy, Galaretka malinowy smak WINIARY, jogurt naturalny i świeże maliny. Ciasto jogurtowo-malinowe włóż do lodówki (najlepiej na całą noc) tak, by stężało, a na drugi dzień podawaj je pokrojone w trójkąty i ozdobione świeżymi owocami. Ciasto jogurtowo-malinowe - przygotuj je raz, a już nigdy się w nim nie odkochasz!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Dwie galaretki rozpuść w 1 szklance gorącej wody i ostudź.
  2. Jogurt dokładnie wymieszaj z ostudzoną galaretką.
  3. Gęstniejącą masę wylej na biszkopt.
  4. Maliny umyj i odsącz na sitku.
  5. Wyłóż maliny na masę jogurtową.
  6. Pozostałe galaretki rozpuść w 3 szklankach wody i wystudź.
  7. Gęstniejącą galaretkę wylej na maliny.
  8. Ciasto dobrze schłodź w lodówce, podawaj pocięte w trójkąty i przystrojone świeżymi malinami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: