Surówka z młodej kapusty

4/5 4 37 5 1
4/5 4 37 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę drobno poszatkuj i oprósz solą.
  2. Ser pokrój w drobną kostkę, ogórki w półplasterki.
  3. Połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki.
  4. Dopraw cukrem i sokiem z cytryny (sałatka powinna być słodko-winna).

Opis przepisu:

Surówka z młodej kapusty to przepis na prawdziwie wiosenny przysmak! Do jej przygotowania potrzebujesz następujących składników: młodej kapusty, sera żółtego, ogórka konserwowego, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, soku z cytryny oraz przypraw. Ważne jest, aby młodą kapustę po szatkowaniu oprószyć solą, co dodatkowo pozwoli jej zmięknąć. Resztę składników pokrój w kostkę, delikatnie wymieszaj i dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY.

Sałatka powinna mieć lekko słodko-winny posmak, który świetnie podkreśli smak mięs, szczególnie soczystej wołowiny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?