Szaszłyki z grilla

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet z kurczaka pokrój w kostkę.
  2. Warzywa umyj i oczyść.
  3. Cukinię pokrój w plastry, paprykę w kawałki, cebulę w krążki, pieczarki w grube plastry.
  4. Kiełbasę pokrój w plastry.
  5. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian warzywa, kurczaka i kiełbaskę, pieczarki.
  6. Każdy szaszłyk oprósz solą i pieprzem, grilluj.
  7. Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.

Opis przepisu:

Tęczowe szaszłyki z grilla z kawałków piersi kurczaka, kiełbasy z indyka, cukinii, cebuli, pieczarek i kolorowej papryki to mix delikatnych smaków, które doskonale komponują się z wyrazistym Sosem czosnkowym WINIARY. Sos podajemy w osobnych miseczkach, do maczania kawałków mięsa i warzyw. Szaszłyki są pyszne ze świeżą bagietką lub podpieczonymi na grillu kromkami chleba ze słonecznikiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?