Naleśniki na ostro (wystrzałowe)

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

ciasto naleśnikowe:

farsz:

Przygotowanie:

  1. Zmiksuj składniki ciasta: mleko z jajkami, mąką i szczyptą soli, odstaw.
  2. Filety pokrój w kostkę, zgrilluj na patelni grillowej.
  3. Sałątę porwij, pomidory i fasolę odsącz.
  4. Posiekaj dymkę, paprykę poktój w paseczki.
  5. Wszystkie warzywa wymieszaj z filetami, sopraw solą i pieprzem.
  6. Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.
  7. Na każdy naleśnik nałóż farsz, składaj na pół, podwaj polane jogurtem naturalnym i Sosem chili.

Opis przepisu:

Wystrzałowe naleśniki na ostro rozkręcą każdą imprezę i dodadzą fantazji domowym posiłkom. Usmażone naleśniki nadziewamy farszem z grillowanych piersi kurczaka, sałaty, czerwonej papryki i fasolki, dymki oraz pomidorów (mogą być także świeże, np. mięsiste malinówki) i serwujemy polane dekoracyjnie jogurtem naturalnym oraz Sosem chili WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?