Karkówka z grilla marynowana w miodzie

Oceń ten przepis!

5/5 5 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę pokrój w plastry, lekko rozbij tłuczkiem.
  2. Przygotuj marynatę – miód połącz z olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką słodką, pieprzem, wymieszaj.
  3. Mięso zostaw w marynacie na całą noc (w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku).
  4. Po wyjęciu oprósz solą, grilluj i podawaj z Ketchupem pikantnym WINIARY.

Opis przepisu:

Krucha, soczysta, lekko słodka karkówka z grilla marynowana w miodzie z czosnkiem i papryką, doskonale smakuje z Ketchupem pikantnym WINIARY oraz sałatką z rukoli, wędzonego boczku i ziarenek pinii z odrobiną winegretu. Możemy podać do niej chrupiącą bagietkę lub kromki pełnoziarnistego pieczywa, podpieczonego na ruszcie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?