Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Zupa ogórkowa kremowa

  • Zupa ogórkowa kremowa
  • czas Łączny czas: 10 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 179 kcal / 1 porcję

Zupa ogórkowa - kremowa i na dodatek z chrupiącą niespodzianką! Przyprawiona smakowicie przyprawą ZIARENKA SMAKU, z podsmażanymi na maśle ziemniakami i porem. Po zmiksowaniu dekorujemy kleksem śmietany, siekanym koperkiem i... pokrojonym w kostkę zielonym ogórkiem. Można podawać z groszkiem ptysiowym lub ze świeżą bagietką. Pyszności!

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę, pora pokrój w krążki.
  2. Ogórki kiszone zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Ogórek zielony pokrój w kostkę.
  4. Na maśle podsmaż ziemniaki i por, wlej 3 szklanki wody i wsyp ZIARENKA SMAKU.
  5. Gotuj 10 minut i dodaj ogórki kiszone.
  6. Gotuj kolejne 10 minut.
  7. Zupę zmiksuj, dodaj śmietanę, koperek i ogórek zielony.
  8. Podawaj z groszkiem ptysiowym lub kromkami świeżej bagietki.
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: 716 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 2 lipca 2014
    olkaaa

    bardzo smaczna

    +0
  • 17 kwietnia 2011
    kosta85

    Zupa naprawdę pyszna, bardzo szybko i prosto się przygotowuje. Polecam.

    +0
  • 18 marca 2011
    iwona2344

    mniammm :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Zupa ogórkowa kremowa
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Zupa ogórkowa kremowa

Wydrukuj przepis

Zupa ogórkowa kremowa

Zgłoś przepis do moderacji