Krewetki w sosie teriyaki

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wymieszać składniki sosu, podgrzać i gotować do odparowania płynu.
  2. Krewetki umyć i oczyścić (ewentualnie rozmrozić i umyć). Skropić sokiem z cytryny.
  3. Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim krewetki. Odstawić na 5 minut.
  4. Na rozgrzanej patelni uprażyć sezam.
  5. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć lekko krewetki. Posypać uprażonym sezamem. Wymieszać i zdjąć z patelni.
  6. Podawać polane sosem, udekorowane plastrami pomarańczy.

Opis przepisu:

Krewetkowy przysmak z dodatkiem słodkiego sosu teriyaki. Jeśli brakuje czasu i chęci można użyć gotowego sosu teriyaki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?