Ciecierzyca w sosie chili z mleczkiem kokosowym i kolendrą

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 30 min.

  • Porcje 8

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciecierzycę należy zamoczyć na 12 godzin w dużej ilości wody, najlepiej to zrobić na noc.Namoczoną ciecierzycę gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie, odcedzamy.
  2. Na oleju podsmażamy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy sos chili Winiary oraz mleczko kokosowe, gotujemy około minuty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy ciecierzycę i posiekaną kolendrę.
  3. Możemy podać na gorąco, ale równie dobrze smakuje na zimno.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?