Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Pulpeciki mięsne z sosem bolońskim

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 3

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy oraz siekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać.
  2. Zwilżonymi w wodzie dłońmi formować pulpeciki. Wrzucać je do wrzącej wody i gotować przez 5 minut, a następnie wodę odlać.
  3. Sos Italia boloński wsypać do 300 ml wody i wymieszać. Wlać do pulpetów i gotować przez 5 minut często mieszając.
  4. Po ugotowaniu makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i układamy pulpeciki oraz posypujemy siekaną natką pietruszki (można jeszcze posypać parmezanem).

Opis przepisu:

Makaron z pulpecikami to przepis na szybkie i smakowicie wyglądające danie. Kuleczki na pewno zachęcą niejadków do spróbowania :).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?