Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Pulpeciki mięsne z sosem bolońskim

Pulpeciki mięsne z sosem bolońskim
  • 1 (2).JPG
  • 1.JPG
  • Pulpeciki mięsne z sosem bolońskim
  • 1 (2).JPG
  • 1.JPG
  • Pulpeciki mięsne z sosem bolońskim
  • czas Łączny czas: 20 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 10 min)
  • porcji Porcji: 3
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Makaron z pulpecikami to przepis na szybkie i smakowicie wyglądające danie. Kuleczki na pewno zachęcą niejadków do spróbowania :).

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy oraz siekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać.
  2. Zwilżonymi w wodzie dłońmi formować pulpeciki. Wrzucać je do wrzącej wody i gotować przez 5 minut, a następnie wodę odlać.
  3. Sos Italia boloński wsypać do 300 ml wody i wymieszać. Wlać do pulpetów i gotować przez 5 minut często mieszając.
  4. Po ugotowaniu makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i układamy pulpeciki oraz posypujemy siekaną natką pietruszki (można jeszcze posypać parmezanem).
Kalorie: - kcal / 3 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Pulpeciki mięsne z sosem bolońskim

Wydrukuj przepis

Pulpeciki mięsne z sosem bolońskim

Zgłoś przepis do moderacji