Pulpeciki mięsne z sosem bolońskim

5/5 5 1 5 1
5/5 5 1 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 20 min.

  • Porcje: 3

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy oraz siekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać.
  2. Zwilżonymi w wodzie dłońmi formować pulpeciki. Wrzucać je do wrzącej wody i gotować przez 5 minut, a następnie wodę odlać.
  3. Sos Italia boloński wsypać do 300 ml wody i wymieszać. Wlać do pulpetów i gotować przez 5 minut często mieszając.
  4. Po ugotowaniu makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i układamy pulpeciki oraz posypujemy siekaną natką pietruszki (można jeszcze posypać parmezanem).

Opis przepisu:

Makaron z pulpecikami to przepis na szybkie i smakowicie wyglądające danie. Kuleczki na pewno zachęcą niejadków do spróbowania :).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?