Makaron z tuńczykiem i pietruszką

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Tuńczyka odsączyć i przełożyć na patelnię. Delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, a na koniec dodać natkę pietruszki.
  2. Pomysł Winiary wymieszać z 500ml wody i śmietaną 30%. Zagotować i wrzucić makaron. Ugotować go al dente, makaron przełożyć na patelnię i wymieszać z tuńczykiem.
  3. Podawać skropione sokiem z cytryny i posypane parmezanem.

Opis przepisu:

Lubię to danie i mogę je zajadać przez cały tydzień. Wspaniały smak, który otrzymuje się z kilku składników w krótkim czasie. Makaron z tuńczykiem i pietruszką podawany jest z WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek. Danie dobrze jest skropić sokiem z cytryny i posypać parmezanem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?