1

2

Przepisy

Makaron z tuńczykiem i pietruszką

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Lubię to danie i mogę je zajadać przez cały tydzień.Wspaniały smak a takie proste danie

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić cebulę pokrojoną w drobną kostkę.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.Tuńczyka odsączyć i przełożyć na patelnię.Delikatnie wymieszać,doprawić solą i pieprzem a na koniec dodać natkę pietruszki.
  2. Pomysł Winiary wymieszać z 500ml wosy i śmietaną 30%.Zagotować i wrzucić makaron.Ugotować go ale dente, makaron przełożyć na patelnię i wymieszać z tuńczykiem.
  3. Podawać skropione sokiem z cytryny i posypane parmezanem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: