1

2

Przepisy

Barszcz biały świąteczny

4/5

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 341 kcal / porcja

Tradycyjny barszcz biały z pysznymi dodatkami: chrupkim boczkiem i szynką, podsmażanymi ziemniaczkami oraz kleksem kwaśnej śmietany. Barszcz biały świąteczny przygotuj wykorzystując produkt Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY. Na Wielkanoc taka zupa sprawdzi się idealnie – a dzięki przesmażonym ziemniakom, barszcz świąteczny jest pożywny i może stać się nawet samodzielnym daniem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania Barszczu rozmieszaj w 1 litrze zimnej wody.
  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  3. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Zupę dopraw Przyprawą w płynie do zup.
  5. Boczek wysmaż na chrupko.
  6. Szynkę pokrój w paseczki i przyrumień na patelni.
  7. Mięso wyjmij z tłuszczu, a tłuszcz ze smażenia wlej do zupy.
  8. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry u przysmaż na maśle.
  9. Na talerzach ułóż ziemniaki, wlej zupę, posyp szynką, włóż po dwa plastry boczku, dodaj śmietany i podawaj.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: