Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Barszcz biały świąteczny

  • Barszcz biały świąteczny
  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 341 kcal / 1 porcję

Tradycyjny barszcz biały z pysznymi dodatkami: chrupkim boczkiem i szynką, podsmażanymi ziemniaczkami oraz kleksem kwaśnej śmietany. Barszcz biały świąteczny przygotuj wykorzystując produkt Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY. Na Wielkanoc taka zupa sprawdzi się idealnie – a dzięki przesmażonym ziemniakom, barszcz świąteczny jest pożywny i może stać się nawet samodzielnym daniem.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zawartość opakowania Barszczu rozmieszaj w 1 litrze zimnej wody.
  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  3. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Zupę dopraw Przyprawą w płynie do zup.
  5. Boczek wysmaż na chrupko.
  6. Szynkę pokrój w paseczki i przyrumień na patelni.
  7. Mięso wyjmij z tłuszczu, a tłuszcz ze smażenia wlej do zupy.
  8. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry u przysmaż na maśle.
  9. Na talerzach ułóż ziemniaki, wlej zupę, posyp szynką, włóż po dwa plastry boczku, dodaj śmietany i podawaj.
Kalorie: 1364 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Barszcz biały świąteczny
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Barszcz biały świąteczny

Wydrukuj przepis

Barszcz biały świąteczny

Zgłoś przepis do moderacji