Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Barszcz biały świąteczny

  • Barszcz biały świąteczny
  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 341 kcal / 1 porcję

Tradycyjny barszcz biały z pysznymi dodatkami: chrupkim boczkiem i szynką, podsmażanymi ziemniaczkami oraz kleksem kwaśnej śmietany. Barszcz biały świąteczny przygotuj wykorzystując produkt Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY. Na Wielkanoc taka zupa sprawdzi się idealnie – a dzięki przesmażonym ziemniakom, barszcz świąteczny jest pożywny i może stać się nawet samodzielnym daniem.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zawartość opakowania Barszczu rozmieszaj w 1 litrze zimnej wody.
  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  3. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Zupę dopraw Przyprawą w płynie do zup.
  5. Boczek wysmaż na chrupko.
  6. Szynkę pokrój w paseczki i przyrumień na patelni.
  7. Mięso wyjmij z tłuszczu, a tłuszcz ze smażenia wlej do zupy.
  8. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry u przysmaż na maśle.
  9. Na talerzach ułóż ziemniaki, wlej zupę, posyp szynką, włóż po dwa plastry boczku, dodaj śmietany i podawaj.
Kalorie: 1364 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Barszcz biały świąteczny

Wydrukuj przepis

Barszcz biały świąteczny

Zgłoś przepis do moderacji