Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Wątróbka po żydowsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 2

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebule obrać i pokroić w piórka.
  2. Wątróbkę opłukać, oprószyć mąką.
  3. Cebulę i wątróbkę smażyć na niskim ogniu. Doprawić pieprzem.
  4. Po smażeniu posypać migdałami, rodzynkami i posiekaną pietruszką.

Opis przepisu:

Wątróbka po żydowsku to proste danie, które pełne jest cennych dla Twojego organizmu substancji odżywczych, a co więcej charakteryzuje się niezwykłym smakiem. Dodatek cebuli powoduje, że delikatne mięso zyskuje subtelnej słodyczy i wykwintnego wyglądu. Wątróbka podana z młodymi ziemniakami pobudzi apetyt najbardziej wybrednego smakosza.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?