1

2

Przepisy

Kurczak po tajsku

5/5 5 1 5 1

porcje: 4 porcje

Masz ochotę na coś pikantnego, coś co rozpali Twoje zmysły? Wypróbuj kurczaka po tajsku. Dzięki ostrym przyprawom, kurczak w warzywnej oprawie będzie smakował wyśmienicie. Potrawa podana w kolorowych miseczkach z pałeczkami przeniesie Cię do odległej orientalnej krainy smaków.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na woku rozgrzej olej.
  2. Kurczaka pokrój w małe kostki ok 2x2 cm, obtocz w mące i podsmaż na patelni.
  3. Gdy kurczak będzie już białawy dolej sos sojowy, sambal, sos rybny, sok z limonki i czosnek posiekany razem z łupinką. Danie duś przez jakieś 5 min.
  4. Warzywa umyj i pokrój w kostkę a cebulę na „8” i wrzuć do woka.
  5. Teraz dopraw do smaku.
  6. Zioła świeże opłucz i posiekaj.
  7. Kurczaka podawaj z ryżem i posyp świeżymi ziołami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: