Kurczak po tajsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na woku rozgrzej olej. Kurczaka pokrój w małe kostki ok 2x2 cm, obtocz w mące i podsmaż na patelni.
  2. Gdy kurczak będzie już białawy dolej sos sojowy, sambal, sos rybny, sok z limonki i czosnek posiekany razem z łupinką. Danie duś przez jakieś 5 min.
  3. Warzywa umyj i pokrój w kostkę a cebulę na „8” i wrzuć do woka. Dopraw do smaku.
  4. Zioła świeże opłucz i posiekaj.
  5. Kurczaka podawaj z ryżem i posyp świeżymi ziołami.

Opis przepisu:

Masz ochotę na coś pikantnego, coś co rozpali Twoje zmysły? Wypróbuj kurczaka po tajsku. Dzięki ostrym przyprawom, kurczak w warzywnej oprawie będzie smakował wyśmienicie. Potrawa podana w kolorowych miseczkach z pałeczkami przeniesie Cię do odległej orientalnej krainy smaków.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?