Penne z brokułami i pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet z kurczaka kroimy w małą kostkę i podsmażamy chwilę na rozgrzanej oliwie, następnie wlewamy białe wino i odparowujemy.
  2. Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki, pieczarki płuczemy, a natępnie kroimy w ćwiartki i smażymy razem z kurczakiem.
  3. Dodajemy Bulion, podlewamy gorącą wodą i dusimy do momentu aż składniki nie będę surowe (nie mogą się też rozgotować). W miarę potrzeby dodajemy przegotowaną wodę.
  4. W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu i siekamy umytą natkę pietruszki.
  5. Ugotowany makaron nakładamy na talerze i polewamy sosem. Każdą porcję oprószamy parmezanem, natką pietruszki i skrapiamy oliwą z oliwek. Sól i pieprz dodajemy według uznania.

Opis przepisu:

Szybki obiad musi satysfakcjonować nie tylko krótkim czasem wykonania, ale także wyśmienitym smakiem. Dlatego najlepszym pomysłem na tego typu danie jest połączenia warzyw, drobiu i oczywiście makaronu! Dobry, ugotowany al dente makaron nie potrzebuje wiele – wystarczy kilka prostych składników. Zobacz, jak wyczarować penne z brokułami i pieczarkami z dodatkiem Bulionu warzywnego WINIARY!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?