1

2

Przepisy

Placuszki z cukinii

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 2 porcje

Dla wielbicieli cukinii, smaczna alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Cukiniowe placuszki robi się bardzo szybko, a udekorowane kleksem sosu czosnkowego ze szczypiorkiem będą prawdziwą ozdobą na talerzu :)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię zetrzyj na tarce na średnich oczkach.
  2. Dodaj jajko i mąkę, a następnie dopraw do smaku solą, pieprzem i Przyprawą ZIARENKA SMAKU WINIARY.
  3. Jogurt wymieszaj z majonezem, dodaj pokrojony drobno szczypiorek - część zostaw do dekoracji. Dodaj drobno posiekany czosnek.
  4. Smaż na rozgrzanej oliwie placuszki - jedna łyżka to jeden placuszek. Placuszki powinny być rumiane, ale trzeba uważać, aby się nie przypaliły.
  5. Placuszki podawaj tuż po przygotowaniu, z odrobiną sosu czosnkowego, udekorowane szczypiorkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: