Chatka puchatka

Oceń ten przepis!

4/5 4 55 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 12

4/5 4 55 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 24 herbatniki ułożyć na blaszce (lub innej podstawce) w trzech rzędach.
  2. Do miski włożyć miękką margarynę, wsypać szklankę cukru pudru, cukier wanilinowy (najlepiej zmielony lub kupić w postaci pudru), 2 żółtka (jajka umyć i sparzyć wrzątkiem).
  3. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć "do białości", na koniec dodać ser i porządnie wymieszać.
  4. Na środkowy rząd herbatników wyłozyć 2/3 masy. Na górę ułożyć rząd z pozostałych herbatników.
  5. Do pozostałem masy wsypać łyżkę kakao i wymieszać. Na górę środkowego rzędu wyłozyć masę z kakao.
  6. Boczne herbatniki złożyć formując dach domku, lekko docisnąć. Zrobić polewę: margarynę rozpuścić w rondelku, dodać kakao, wodę i cukier puder. Mieszać, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą i polewa będzie miała odpowiednia konsystencję. Ciepłą polać chatkę. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Masy "stężeją", a herbatniki zmiękną.

Opis przepisu:

Chatka puchatka to przepis na atrakcyjne ciasto, które zadziwia prostotą wykonania. Z całą pewnością spotka się ono z zachwytem najmłodszych domowników. Obudź sobie w wewnętrzne dziecko i wyczaruj smaczną chatkę doprawioną Cukrem wanilinowym WINIARY. Czy znajdziesz dziś czas na kulinarną przygodę?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?