Pieczeń wołowa marynowana

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 13 godz. 15 min.

  • Porcje 8

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przyprawę ZIARENKA SMAKU rozpuść w 2 łyżkach wody, wymieszaj z winem i miodem.
  2. Do tak powstałej marynaty włóż mięso i odstaw na 12 godzin do lodówki.
  3. Następnie przełóż mięso do garnka i gotuj razem z zalewą przez 15 minut.
  4. Przełóż do naczynia do zapiekania. Piecz przez około 1 godz. w temp. 200°C.
  5. Gotową pieczeń możesz podawać na zimno lub gorąco.

Opis przepisu:

Nic tak doskonale nie harmonizuje ze smakiem wołowiny, jak czerwone wytrawne wino. Wypróbuj przepis na pieczeń wołową i przygotuj wykwintne danie główne - niezależnie od dnia i okoliczności, to będzie prawdziwa uczta!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?