Polędwiczki wieprzowe z pomidorami i kaparami

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki wieprzowe umyj i oklep do sucha papierowym ręcznikiem.
  2. Pomidory umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki. Szalotkę obierz i pokrój w kostkę.
  3. Rozmaryn umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  4. Z górnej części opakowania POMYSŁ NA... wyjmij woreczek i rozłóż. Pomidory, szalotkę, rozmaryn, polędwiczki wieprzowe i kapary dodaj do worka.
  5. Dodaj mieszankę przypraw z dolnej części opakowania POMYSŁ NA.. i zamknij zapinką zostawiając około 4 cm wolnego woreczka. Lekko potrząsając woreczkiem rozprowadzić przyprawy. Włóż do zimnej formy w ten sposób, aby zamknięcie było z boku, a polędwiczka leżała na warzywach.
  6. Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg 170°C). Piecz w nagrzanym piekarniku na dolnej półce przez około 45 minut.
  7. Po zakończeniu pieczenia ostrożnie otwórz worek za pomocą nożyczek i rękawic kuchennych, wypuszczając gorącą parę.
  8. Podawaj z ziemniakami i brokułem.

Opis przepisu:

Pieczone polędwiczki wieprzowe z pomidorami i kaparami są wyjątkowo delikatne i aromatyczne. Smak mięsa dopełnia kompozycja świeżych pomidorów, szalotki, kaparów i rozmarynu, doprawiona przyprawami z zestawu WINIARY POMYSŁ NA... soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Wszystko razem pieczemy wygodnie w załączonym woreczku i podajemy z młodymi ziemniakami z wody lub ziemniaczanym puree. Do tego porcja słodkiej, chrupiącej sałaty lodowej.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?