1

2

Przepisy

Pieczeń z indyka w sosie miodowo-pieprzowym

4/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 170 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 285 kcal / porcja

Prawdziwa gratka dla smakoszy drobiu i oryginalnych sosów: pieczeń z indyka w sosie miodowo-pieprzowym. Mięso powinno poleżeć 2 godziny w przyprawie ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, a potem piec się prawie godzinę. W tym czasie zdążymy przygotować ziemniaki (z wody, puree lub z patelni) oraz przepyszny, słodko-pikantny Sos pieczeniowy jasny Na Każdy Dzień WINIARY z miodem i grubo mielonym pieprzem. Podajemy w towarzystwie miski sałat ze śmietaną lub z winegretem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pozostaw na 2 godziny.
  2. Następnie piecz w wysmarowanym olejem naczyniu przez 50 minut.
  3. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Mieszając doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając. Dopraw miodem i pieprzem.
  4. Mięso pokrój na plastry, polej sosem pieprzowo-miodowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: