Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Pieczeń z indyka w sosie miodowo-pieprzowym

  • czas Łączny czas: 180 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 170 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 285 kcal / 1 porcję

Prawdziwa gratka dla smakoszy drobiu i oryginalnych sosów: pieczeń z indyka w sosie miodowo-pieprzowym. Mięso powinno poleżeć 2 godziny w przyprawie ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, a potem piec się prawie godzinę. W tym czasie zdążymy przygotować ziemniaki (z wody, puree lub z patelni) oraz przepyszny, słodko-pikantny Sos pieczeniowy jasny Na Każdy Dzień WINIARY z miodem i grubo mielonym pieprzem. Podajemy w towarzystwie miski sałat ze śmietaną lub z winegretem.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Filet oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pozostaw na 2 godziny.
  2. Następnie piecz w wysmarowanym olejem naczyniu przez 50 minut.
  3. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Mieszając doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając. Dopraw miodem i pieprzem.
  4. Mięso pokrój na plastry, polej sosem pieprzowo-miodowym.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 1140 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 1 marca 2014
    pink086

    Coś dla mnie :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Pieczeń z indyka w sosie miodowo-pieprzowym
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Pieczeń z indyka w sosie miodowo-pieprzowym

Wydrukuj przepis

Pieczeń z indyka w sosie miodowo-pieprzowym

Zgłoś przepis do moderacji