Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i pomidorami

Oceń ten przepis!

4/5 4 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 3

4/5 4 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg 170°C).
  2. Polędwiczki wieprzowe umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  3. Szalotki obierz i pokrój na ćwiartki. Pomidory umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w grubą kostkę. Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki.
  4. Wyjmij z  górnej części opakowania POMYSŁ NA... woreczek i rozłóż. Dodaj warzywa, pieczarki, polędwiczki wieprzowe. Dodaj mieszankę przypraw i zamknij zapinką, zostawiając około 4 cm wolnego woreczka.
  5. Lekko potrząsając woreczkiem rozprowadź przyprawy. Włóż do formy lub blachy do pieczenia w ten sposób, aby zamknięcie było z boku, a polędwiczka leżała na warzywach.
  6. Piecz w nagrzanym piekarniku na dolnej półce przez około 45 minut. Po zakończeniu pieczenia ostrożnie otwórz worek za pomocą nożyczek i rękawic kuchennych, wypuszczając gorącą parę.
  7. Podawaj z makaronem szpinakowym i kalafiorem z masłem.

Opis przepisu:

Delikatne polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i pomidorami z nutką szalotki będą przepyszne i soczyste, gdy upieczemy je w praktycznym woreczku, z dodatkiem kompozycji przypraw WINIARY POMYSŁ NA... soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Pyszne z puree ziemniaczanym lub porcją białego ryżu oraz sałatą z dowolnym śmietanowym sosem (z cytryną, z majonezem lub keczupem).

Spróbuj także z sosem cytrynowo-imbirowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?