Soczysta pierś z kurczaka z papryką

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 3

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do 200°C (termoobieg 170°C). (Nie używaj funkcji grilla!)
  2. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i białe części. Potnij w paski.
  3. Cebulę obierz i pokrój w słupki. Filet z piersi kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  4. Z górnej części opakowania POMYSŁ NA... wyjmij woreczek, rozłóż.
  5. Włóż do środka paprykę, cebulę i filet z piersi kurczaka. Dodaj zawartość torebki. Zamknij woreczek zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  6. Rozprowadź mieszankę przypraw delikatnie potrząsając woreczkiem. ułóż w płaskiej formie albo blasze do pieczenia w ten sposób, aby zamknięcie znajdowało się na boku. Zwróć uwagę na to, aby filety leżały na warzywach.
  7. Piecz w rozgrzanym piekarniku na najniższej półce przez około 35 minut.
  8. Po zakończeniu pieczenia ostrożnie otwórz woreczek za pomocą nożyczek i rękawic kuchennych, wypuszczając gorącą parę.
  9. Podawaj z ryżem i fasolką szparagową polaną stopionym masłem.

Opis przepisu:

Drób z fantazją, czyli soczysta pierś kurczaka z papryką to pomysł na porcję pieczonego mięsa na lunch albo na obiad. Wystarczą trzy dorodne, kolorowe papryki, cebula, filet z kurczaka oraz niezawodny WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z papryką i ziołami.Wszystko razem pieczemy z pomysłową kompozycją przypraw w praktycznym woreczku. Podajemy zgodnie z gustem lub okolicznością: z frytkami, ryżem lub bagietką. Plus duża miska słodkiej sałaty (np. lodowej) z sosem śmietanowo-majonezowym - do pochrupania.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?