Sznycel z indyka z mozzarellą

Oceń ten przepis!

3/5 3 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 2

3/5 3 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sznycle z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem, przekrój na pół i dopraw solą i pieprzem.
  2. Rozgrzej na patelni olej. Sznycle smaż z obu stron przez około 5 minut, wyjmij i trzymaj w cieple.
  3. Śmietankę i wodę wymieszaj w naczyniu z Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok 1 minutę.
  4. Dolej ocet balsamiczny. Ponownie włóż sznycle z indyka do sosu. Mozzarellę pokrój w plastry i ułóż na sznyclach. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut aż mozzarella się stopi.
  5. Bazylię umyj. Dodaj do sznycli w listkach lub poszatkowaną.
  6. Danie podawaj z kluseczkami gnocchi.

Opis przepisu:

Pożywny obiad po włosku: aromatyczny, soczysty sznycel z indyka z pomidorami i mozzarellą. Mięso smażymy bez panierowania i podajemy w pysznym sosie, przyrządzonym na śmietance z dodatkiem produktu Sosem jasnym pieczeniowym WINIARY, octu balsamicznego oraz plastrów mozzarelli. Danie posypujemy pokrojoną świeżą bazylią i podajemy z kluseczkami gnocchi. Ci, którzy liczą kalorie, mogą zjeść swoją porcję z ugotowanym al dente makaronem muszelki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?