Pierś z indyka z letnimi warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 41 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pierś z indyka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  2. Paprykę i papryczkę chili umyj, usuń gniazda nasienne oraz białe części i pokrój w kostkę.
  3. Pomidora umyj, usuń gniazdo nasienne i również pokrój w kostkę. Cukinię oczyść, umyj i pokrój w plastry.
  4. Z górnej części opakowania POMYSŁ NA... wyjmij woreczek, rozłóż.
  5. Włóż warzywa i pierś z indyka. dodaj mieszankę przypraw i w ten sposób zamknij klipsem, aby wystawało około 4 cm woreczka.
  6. Delikatnie potrząsając woreczkiem rozprowadź przyprawy i włóż worek do zimnej formy na zapiekanki.
  7. Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg170°C). Piecz w rozgrzanym piekarniku na dolnej półce przez około 60 minut.
  8. Wyjmij filet, pokrój na plastry i podawaj z warzywami. Rozkrusz ser feta i posyp nim indyka i warzywa. Podawaj z ryżem.

Opis przepisu:

Fantazyjna pierś z indyka z letnimi warzywami prezentuje się niezwykle dekoracyjnie, posypana serem feta i podana z białym ryżem. To eleganckie danie przygotujemy bardzo prosto, dzięki WINIARY POMYSŁ NA... soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Znajdziemy tu kompozycję przypraw, którą dodamy do porcji mięsa, pomidorów, cukinii i papryki oraz praktyczny woreczek do pieczenia. Do pieczenia można dodać garść czarnych oliwek lub ozdobić danie kilkoma oliwkami prosto ze słoika.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?