Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 37 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 55 min.

  • Porcje 3

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię oczyść, umyj i pokrój w kostkę.
  2. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne oraz białe części i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  3. Udziec wołowy umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę.
  4. Rozgrzej w brytfannie olej. Bardzo dokładnie podsmaż na nim mięso z obu stron. Dodaj boczek w kostkach i cebulę i podsmaż. Obierz ząbki czosnku i wyciśnij przez praskę bezpośrednio na mięso.
  5. Dodaj warzywa i podduś.
  6. Dolej 300 ml wody. Rozrób POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia i duś pod przykryciem przez około 90 minut.
  7. Podawaj z makaronem rurki.

Opis przepisu:

Na pożywny, mięsny obiad z makaronem doskonały jest śródziemnomorski garnek z wołowiną, boczkiem, cebulą, cukinią i kolorową papryką. Mięso podsmażamy z czosnkiem, dodajemy pokrojone warzywa i pyszny, pomidorowy sos WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti po bolońsku. Kto lubi, może dorzucić nieco pokrojonych w plasterki czarnych oliwek. Podajemy z makaronem rurki, ugotowanym al dente. Porcje dania dekorujemy gałązkami świeżych ziół i cząstkami koktajlowych pomidorków.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?