1

2

Przepisy

Faszerowany sznycel z indyka "Speciale"

5/5 5 18 5 1

przygotowanie: 40 minut

porcje: 3 porcje

435 calories kalorie: 435 kcal / porcja

Wyśmienity faszerowany sznycel z indyka „Speciale” to prawdziwy obiadowy rarytas. Sznycle nadziewamy plastrami sera Gouda oraz gotowanej szynki i dusimy z podsmażonymi warzywami w pysznym sosie WINIARY POMYSŁ NA... spaghettti po bolońsku z dodatkiem śmietanki. Danie podajemy z makaronem lub ziemniakami gotowanymi na parze, udekorowane gałązkami świeżych ziół.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sznycle z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie ułóż na płasko.
  2. Przetnij plastry ser Gouda na pół. Każdą połówkę owiń plastrem szynki i połóż na sznyclu. Pobij to razem ze sznyclem i zamknij za pomocą patyczków do szaszłyków.
  3. Obierz marchewkę i pokrój w drobną kostkę. Pora oczyść, umyj i pokrój w drobne krążki.
  4. Na patelni podgrzej olej. Sznycle z indyka obsmaż na nim z obu stron i wyjmij. W pozostałym tłuszczu przez około 5 minut podsmażaj warzywa.
  5. Wlej 200 ml wody i śmietanę, wsyp POMYSŁ NA…. i doprowadź do wrzenia. Ponownie dodaj sznycle z indyka i duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut. W trakcie gotowanie od czasu do czasu przekładaj sznycle i mieszaj sos.
  6. Podawaj z makaronem lub gotowanymi na parze ziemniakami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: