składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Sznycle z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie ułóż na płasko.
- Przetnij plastry ser Gouda na pół. Każdą połówkę owiń plastrem szynki i połóż na sznyclu. Pobij to razem ze sznyclem i zamknij za pomocą patyczków do szaszłyków.
- Obierz marchewkę i pokrój w drobną kostkę. Pora oczyść, umyj i pokrój w drobne krążki.
- Na patelni podgrzej olej. Sznycle z indyka obsmaż na nim z obu stron i wyjmij. W pozostałym tłuszczu przez około 5 minut podsmażaj warzywa.
- Wlej 200 ml wody i śmietanę, wsyp POMYSŁ NA…. i doprowadź do wrzenia. Ponownie dodaj sznycle z indyka i duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut. W trakcie gotowanie od czasu do czasu przekładaj sznycle i mieszaj sos.
- Podawaj z makaronem lub gotowanymi na parze ziemniakami.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYWyśmienity faszerowany sznycel z indyka „Speciale” to prawdziwy obiadowy rarytas. Sznycle nadziewamy plastrami sera Gouda oraz gotowanej szynki i dusimy z podsmażonymi warzywami w pysznym sosie WINIARY POMYSŁ NA... spaghettti po bolońsku z dodatkiem śmietanki. Danie podajemy z makaronem lub ziemniakami gotowanymi na parze, udekorowane gałązkami świeżych ziół.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?