Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Oceń ten przepis!

5/5 5 23 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 3

5/5 5 23 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sznycle z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie ułóż na płasko.
  2. Przetnij plastry ser Gouda na pół. Każdą połówkę owiń plastrem szynki i połóż na sznyclu. Pobij to razem ze sznyclem i zamknij za pomocą patyczków do szaszłyków.
  3. Obierz marchewkę i pokrój w drobną kostkę. Pora oczyść, umyj i pokrój w drobne krążki.
  4. Na patelni podgrzej olej. Sznycle z indyka obsmaż na nim z obu stron i wyjmij. W pozostałym tłuszczu przez około 5 minut podsmażaj warzywa.
  5. Wlej 200 ml wody i śmietanę, wsyp POMYSŁ NA…. i doprowadź do wrzenia. Ponownie dodaj sznycle z indyka i duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut. W trakcie gotowanie od czasu do czasu przekładaj sznycle i mieszaj sos.
  6. Podawaj z makaronem lub gotowanymi na parze ziemniakami.

Opis przepisu:

Wyśmienity faszerowany sznycel z indyka „Speciale” to prawdziwy obiadowy rarytas. Sznycle nadziewamy plastrami sera Gouda oraz gotowanej szynki i dusimy z podsmażonymi warzywami w pysznym sosie WINIARY POMYSŁ NA... spaghettti po bolońsku z dodatkiem śmietanki. Danie podajemy z makaronem lub ziemniakami gotowanymi na parze, udekorowane gałązkami świeżych ziół.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?