Bagietka warzywna

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 3

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i białe części, pokrój na małe kostki.
  2. Cukinię umyj, oczyść i pokrój na małe kostki.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim warzywa. Wlej 250 ml wody, wsyp POMYSŁ NA..., rozprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minut w odkrytym garnku, aż powstanie zawiesisty sos.
  4. Bagietkę przekrój wzdłuż na pół. Warzywa rozłóż na połówkach bagietki.
  5. Mozzarellę pokrój na plasterki i połóż na warzywach. Piekarnik rozgrzej do 200°C (termoobieg 170°C). Piecz w piekarniku przez około 15 minut.

Opis przepisu:

Zapiekaną bagietkę warzywną możemy podać na pożywny lunch albo gorącą kolację. Połówki bułki wypełniamy pysznym farszem z kolorowej papryki i cukinii, w zawiesistym sosie z WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti po bolońsku, dekorujemy plasterkami mozzarelli i zapiekamy przez kwadrans w piekarniku. Gotowe bagietki możemy udekorować gałązkami świeżych ziół i podać na liściach sałaty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?