Warzywna patelnia z kabanosami

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 3

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię oczyść, umyj i pokrój w plasterki.
  2. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i białe części, pokrój w kostkę.
  3. Cebulki oczyść, umyj i pokrój ukośnie na 2 cm kawałki.
  4. Kabanosy pokrój w kostkę.
  5. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj warzywa i podsmaż. Dodaj kabanosy i podsmaż. Dodaj pomidory do pizzy i 50 ml wody, wsyp POMYSŁ NA..., rozprowadź i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  6. Podawaj z bagietką lub ryżem.

Opis przepisu:

Delikatna cukinia, kolorowe papryki, dymka, puszka pomidorów i kilka kabanosów wystarczą, by przyrządzić smakowitą warzywną patelnię z kabanosami. Kiełbaski z warzywami podsmażamy na patelni, dodajemy pomidory, a na końcu – najważniejszy akcent smakowy: WINIARY POMYSŁ NA… chłopski garnek. Gotujemy chwilę – i już możemy podawać z chrupiącą bagietką lub porcją ryżu. Danie można udekorować gałązką świeżego tymianku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?