Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 6

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso na sznycle umyj, osusz do sucha papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę.
  2. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Pora oczyść, umyj i pokrój w krążki. Boczek pokrój w kostkę.
  3. Podgrzej w garnku olej. Dodaj gulasz, pieczarki, pora oraz boczek i podsmaż.
  4. Dodaj 500 ml wody i śmietankę, wsyp opakowania POMYSŁ NA..., rozprowadź i doprowadź do wrzenia. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 1 godzinę. Od czasu do czasu zamieszaj.
  5. Podawaj z ryżem i sałatą.

Opis przepisu:

Smakowity i pożywny gulasz „Jaeger Art” (czyli „myśliwski”) przyrządzamy z mięsa na sznycle, wędzonego boczku, pora i pieczarek z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... kurczaka z pieczarkami oraz śmietany. Dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, mieszając drewnianą łyżką. Jeśli potrawa zacznie przywierać do dna garnka, zdejmujemy go z ognia na marmurową lub kamienną płytę, a kiedy dno ostygnie, mieszamy zawartość delikatnie i ponownie podgrzewamy. Gotowy gulasz podajemy z porcją ryżu oraz miską sałaty z winegretem lub śmietaną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?