Gulasz szegedyński

4/5 4 3 5 1
4/5 4 3 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 40 min.

  • Porcje: 3

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Podgrzej w garnku olej. Podsmaż mięso gulaszowe.
  2. POMYSŁ NA... gulasz rozprowadź w 500 ml wody i połącz z mięsem. W zależności od rodzaju mięsa duś na małym ogniu pod przykryciem od 60 do 90 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.
  3. Kapustę kiszoną osącz i drobno posiekaj. Dodaj do garnka 10 minut przed końcem gotowania.
  4. Wymieszaj śmietanę na gładko i dodaj do potrawy.
  5. Podawaj z ziemniakami.

Opis przepisu:

Smakowity gulasz szegedyński to ciekawe połączenie gulaszu z... bigosem. Nie wymaga wiele pracy, trzeba tylko pamiętać o mieszaniu podczas duszenia. Przyrządzamy go z  WINIARY POMYSŁ NA... gulasz z dodatkiem drobno siekanej kapusty kiszonej. Potrawę zabielamy kwaśną śmietaną i podajemy z ziemniakami z wody. Na „jarzynkę” można podać konserwową paprykę lub podsmażane pieczarki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?