Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Gulasz szegedyński

  • Gulasz szegedyński
  • czas Łączny czas: 90 min
  • porcji Porcji: 3
  • kalorie Kalorie: 457 kcal / 1 porcję

Smakowity gulasz szegedyński to ciekawe połączenie gulaszu z... bigosem. Nie wymaga wiele pracy, trzeba tylko pamiętać o mieszaniu podczas duszenia. Przyrządzamy go z WINIARY POMYSŁ NA... gulasz z dodatkiem drobno siekanej kapusty kiszonej. Potrawę zabielamy kwaśną śmietaną i podajemy z ziemniakami z wody. Na „jarzynkę” można podać konserwową paprykę lub podsmażane pieczarki.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Podgrzej w garnku olej. Podsmaż mięso gulaszowe.
  2. POMYSŁ NA... gulasz rozprowadź w 500 ml wody i połącz z mięsem. W zależności od rodzaju mięsa duś na małym ogniu pod przykryciem od 60 do 90 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.
  3. Kapustę kiszoną osącz i drobno posiekaj. Dodaj do garnka 10 minut przed końcem gotowania.
  4. Wymieszaj śmietanę na gładko i dodaj do potrawy.
  5. Podawaj z ziemniakami.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 1371 kcal / 3 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Gulasz szegedyński
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Gulasz szegedyński

Wydrukuj przepis

Gulasz szegedyński

Zgłoś przepis do moderacji