Omlet z grzybami

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i pieczarki oczyść. Cebulę pokrój w półplasterki, pieczarki na ćwiartki, a filet w dużą kostkę.
  2. Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki i mięso, duś do odparowania wody.
  3. Wlej 1 szklankę wrzącej wody, wsyp sos pieczeniowy, rozprowadź, gotuj 3 minuty, zestaw z ognia.
  4. Usmaż cztery omlety. Każdy z dwóch jajek, dwóch łyżek mleka, odrobiny soli i pieprzu.
  5. Na każdy nałóż porcję farszu grzybowego.

Opis przepisu:


Szukasz wieczornej inspiracji na kolację? Smaczny i łatwy w przygotowaniu omlet z grzybami i kawałkami soczystego fileta to idealne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy nie mają czasu na wielogodzinne stanie w kuchni, ale jednocześnie lubią zjeść ciekawy i niestandardowy posiłek.

Wszystkie składniki dusimy w Sosie pieczeniowym delikatnym Na Każdy Dzień WINIARY i tak przygotowanym farszem wypełniamy usmażone na patelni omlety. Omlet z grzybami jest tak szybki w przygotowaniu, że możesz śmiało dodać go do swojego menu na wypadek odwiedzin niezapowiedzianych gości.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?